Jdi na obsah Jdi na menu

Rozsáhlý požár zaměstnal hasiče na celou noc

24. 1. 2016

V 17.00 hodin byl operačnímu středisku ohlášen požár zemědělské haly s uskladněnými balíky slámy na okraji obce Sebranice. Bez prodlení proto vyhlásilo II. stupeň požárního poplachu a vyslalo k požáru 10 jednotek hasičů. Již po příjezdu prvních z nich na místo byl takřka celý objekt v plamenech. Požár se v tu chvíli nekontrolovaně rozšiřoval dál, až halu po chvíli zasáhl v celém rozsahu.

Zasahující hasiči nejdříve odpojili objekt od elektrické energie, okolí události nasvítili a postupně se zaměřili na venkovní boj s požárem za použití sedmi vodních proudů. Velitel zásahu si místo průběžně rozdělil do několika úseků a kvůli značné spotřebě vody nechal v Sebranicích zřídit čerpací stanoviště, odkud se prázdné cisterny doplňovaly.

Za účelem zajištění maximálního komfortu pro přítomné hasiče byla k události vyslána i jednotka sboru dobrovolných hasičů z obce Okrouhlá, která na místě pomáhala s vytvořením potřebného zázemí. Neboť se vlivem tepla celá konstrukce deformovala a navíc nehrozilo další rozšíření požáru, rozhodl velitel zásahu, že se objekt nechá kontrolovaně vyhořet. Po třech hodinách se tak během noci u požáru střídaly jednotky, které u požářiště prováděly obhlídku a dozor.

Předběžnou škodu odhaduje vyšetřovatel na 2 500 000 Kč, příčinu vzniku tohoto rozsáhlého požáru nadále šetří.