Jdi na obsah Jdi na menu

Výjezdy našich hasičů za poslední období

11. 7. 2019

Výjezdy našich hasičů

Za poslední období vyjela zásahová jednotka hasičů naší obce k 5 událostem.

9.6.2019 – technická pomoc – odstranění stromu přes silnici vedoucí do chatové osady Melkov, jednotka provedla rozřezání stromu a odklizení z komunikace.

14.6.2019 – technická pomoc – spolupráce se složkami IZS při povodní v obci Ivanovice na Hané – jednotka byla vyslána vzhledem ke své celokrajské předurčenosti na tento typ události. Na místě zasahovala spolu se svou partnerskou jednotkou z Jabloňan. Na místě jednotky zajišťovali zázemí pro zasahující jednotky a čerpali vodu ze zatopených sklepů rodinných domů.

24.6.2019 – záchrana osoby pomocí AED na Suchým (k.ú. Velenov) – poskytnutí první pomoci staršímu muži, který byl v bezvědomí. Jednotka byla na místě jako první a podala muži oživující výboj pomocí přístroje AED. Následně se na místo dostavila záchranná služba JmK a profesionální hasiči z Boskovic. Jednotka asistovala při nepřímé srdeční masáži a pomáhala s transportem pacienta do sanitního vozu.

1.7.2019 – požár rodinného domu po úderu blesku v obci Okrouhlá – na místě provedla jednotka protipožární opatření, prohlédla půdy rodinného domu a následně asistovala při likvidaci škod. Velké poděkování patří nejen hasičům, ale i spoluobčanům, kteří pomáhali při opravě poničené střechy.

1.7.2019 – technická pomoc – při bouřce došlo k převrácení a odlétnutí plechové garáže. Jednotka na místě garáž pomohla majiteli vrátit na původní místo.

Prosím, neparkujte nám před hasičskou zbrojnicí. Také prosíme o ohleduplné parkování na příjezdové cestě za kulturní dům. Ztěžujete tím výjezd hasičských vozidel. Zamyslete se nad tím, že můžeme jet právě i k Vám a někdy můžou být minuty rozhodující.

Děkuji Vám.

Ing. Milan TLAMKA, velitel zásahové jednotky hasičů obce Okrouhlá.