Jdi na obsah Jdi na menu

I naše cisterna na hasičském dni v Boskovicích

12. 5. 2016

Slavnost začala mší svatou v kostele sv. Jakuba. Poté průvod asi 30 historických hasičských praporů napochodoval v doprovodu stráží a dalších uniformovaných hasičů do prostoru před Boskovskou radnicí. Tam zaznělo několik projevů od významných hostů, včetně zahraničních. Prapory se poté přesunuly k Muzeu Boskovicka, kde byly umístěny do expozice, která potrvá celý měsíc. Před muzeem pronesl krátkou řeč hlavní organizátor celé akce, náměstek starosty OSH Blansko Pavol Herda.

Následný program na náměstí obsahoval řadu zajímavých ukázek z činnosti hasičů. Profesionální hasiči z Boskovic předvedli vyprošťování z havarovaného auta a rovněž se pochlubili novou třicetimetrovou automobilovou plošinou, ze které se spustili dva členové lezecké skupiny z Blanska. Své ukázky rovněž předvedli malí hasiči z Velkých Opatovic a z Lysic.

Po celou dobu hrála na náměstí Holóbkova mozeka a návštěvníci mohli obdivovat přes dvacek kusů hasičské techniky. Vystavené stroje mapovaly vývoj techniky od koňských a parních stříkaček až po nejnovější cisterny.

Zdroj: http://www.sdhsuchy.org

dsc_0017_6.jpg

CAS 24 - JSDH Okrouhlá